Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твБългарският превод на Истанбулската конвенция

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твБългарският превод на Истанбулската конвенция
Коментари Харесай

Валери Найденов: Българският превод на Истанбулската конвенция е умишлено сгрешен. Искат да ни превърнат в лаборатория

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Българският превод на Истанбулската спогодба е неповторим, тъй като в него думата " пол " като биологическа даденост е зачеркната. Там написа, че " пол " е обществена договореност, че е просто обществена роля. Чел съм конвенцията и на други езици и това нещо въобще го няма. То съществува единствено в българския превод, защото е неприятен. И това е направено преднамерено, сигурно. Не знам кой е одобрил този текст на български език. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв журналистът Валери Найденов. 

Това е война против науката. Понятието " джендър " се превежда като жанр. Това е граматическо разбиране. Не знам кой е приел този превод, само че е направено съзнателно, уточни той.

В момента в целия свят има голям напън върху биологията. Все повече мъже влизат в извънредно женски спортове. Не можеш да кажеш, че нещо не е наред, тъй като ще те уволнят. Моята доктрина да се върви против пола и биологията е, че желаят да понижат високоплатените хора. Не знам дали това е правилно или не, само че за спорта сигурно е правилно, разяснява журналистът.

Има единствено два пола - това сочи науката. Те са биологически обосновани. Рядко се случва да се роди човек, който е от двата пола, само че даже и тези изключения не са от двата пола, разяснява Найденов.

Въпросът е, че сега с България още веднъж желаят да опитват и тук да стане нещо като лаборатория на пост индивида, т.е. индивида, който няма биологически пол. Притискат ни и употребяват всякакви безделници, които се чудят по какъв начин да печелиш пари, а най-лесно е като се бориш за всякакви дела, уточни той.

  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР